Milovan Brkić: Pre smrti

Izvor: KMnovine.com, 09.Dec.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milovan Brkić: Pre smrti

Nakon prijema Aleksndra Vučića na VMA, na društvenim mrežama se pojavila tvit pošalica.


   
Milovan Brkić    







 
Pita medicinska sestra Vučića - Koji Vam je izabrani lekar?

Vučić odgovara - Ne znam.

A koji lekar najbolje poznaje vaše zdravstvene probleme, pita ona. Vučić odgovara - Milovan Brkić.

Od kada >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << se ustoličio, prvo na mestu prvog podpredsednika Vlade Srbije, Vučić se susreo sa velikim problemima. Morao je da sluša gazde iz Vašingtona koje su platile njegovu tronizaciju i Miodraga Rakića, bivšeg šefa kabineta Borisa Tadića, koji ga je, sve do smrti, držao na povodcu i ograničavao u zločinačkom pohodu na Srbiju.

Bio sam hroničar njegovog izrastanja u surovog diktatora, opisujući i njegovo zdravstveno stanje.


ČITAJTE "MAGAZIN TABLOID" 



Vašingtonski gospodari su uzeli načetog momka da im završi poslove na Balkanu, naročito da satre Srbiju i promoviše nezavisnost Kosova. Prepustili su ga u ruke nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je momke sa Balkana uzela u svoju bandu, da balkanske narode pretvori u roblje koje će u Četvrtom rajhu biti sluge, umesto logoraša.
Iz prazne kuće i miševi beže, stara je poslovica.

Novinarstvo je kao metak, ili pogodi, ili promaši. Sve ostalo je samo mučenje.

Moć novinarske reči uvek je u nesrazmeri sa njenim trajanjem. Ona ima snažan uticaj na javno mnjenje, na društvena i politička zbivanja, ali živi uvek kratko, u najboljem slučaju koliko i aktuelna informacija koju saopštava.

Kao usamljeni jahač beležio sam događaje i Vučićeve nalete i izlive ludosti u politici. Raskide sa srpskim demokratama, a uvlačenje u dupe američkim demokratskim vlastima. Opisivao sam vreme stabilnosti, o kojem je pričao i vreme nestabilnosti u koje nas je uvodio, u smenama. Te vreme zaduživanja i raspojasanosti. Stezanje kaiša, zamrzavanje penzija i plata. Vreme velike raspordaje javnih preduzeća, rudnika, banaka. Pratio sam njegove velike smene u stranci i društvu, a bez promena. Te njegove parole da ''promenimo izvesne stvari, da bi sve ostalo isto''. Krize i sukobe koji su se videli i koji se nisu videli javno. Njegove reforme koje počinju i koje se gase. Novi Ustav, stare igre i nove podvale. Nacionalne euforije koje tinjaju i koje bukte. Korupciju i pljačke koje prodiru u sve pore društva.

Vučićeva strahovlada bila je nepromenljiva samo u tretiranju mene i lista koji uređujem. Napali su nas 117 puta, proterali u Podgoricu da se štampamo, već punih pet godina. Zatvarali su nas, osuđivali, kažnjavali...

Niko nas nije podržao. Diplomate su na svojim druženjima oduševljeno citirali naše tekstove, misli i ideje, ali se niko nije drznuo da stane u našu odbranu. Odbranili su nas pozivi iz inostranstva.

Kolonizatori nemaju milosti. Privremenost ovde nema značenje dobronamernosti a još manje zabrinutosti za fatalnost rezultata. Njeno značenje je u lakšem savlađivanju otpora, ako ga bude. Da nas porobe, opljačkaju.

Gospodskom smehu i vedru nebu ne valja verovati, jer se začas promeni, kažu.

Vučić je, sada je i sam priznao, smrtno bolestan. Baš onakav kakvim sam ga opisivao. Andreju je do kraja avgusta bilo bolje, jer je išao na neko specijalno nemačko lečenje, sa esencijama B17 vitamina u Rumuniji, ali metastaze se ponovo javljaju na pankreasu u još jačem obliku u septembru. To ih je porazilo.

On će nas, pre smrti, pokušati da odvede u smrt. Sa svojim gospodarima koji ubrzano traže novog diktatora koji će ga zameniti, a nas satirati.

Moramo se osvestiti, organizovati. Ako ne počneš, nećeš ni završiti. Gladan pas i na gazdu laje. Ako podignemo svoje crne ruke, sami zgazimo one koji su nas okupirali, ima nade da preživimo.
Moramo da prolijemo svoju krv, koju nam gospodari i onako puštaju. Bez krvi nema slobode. Milioni ljudi u svetu, čeznući za njom, jurišaju na kordone i streljačke vodove, koji čuvaju diktatore na vlasti.
Objavljujem pismo oganizovanih građana, koji ne žele da budu više robovi, makar otišli u grob.

Držimo se novog puta i starih prijatelja.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: Magazin Tabloid    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Milovan #Brkić #Vučić #DIktator #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija  #kriminal #bande #vlast #kmnovine
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.