Maler: Manafort lagao pred federalnim istražiteljima

Izvor: RTS, 08.Dec.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maler: Manafort lagao pred federalnim istražiteljima

Bivši šef predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, Pol Manafort, lagao je pred federalnim istražiteljima u vezi sa isplatom i kontaktima koje je imao sa zvaničnicima Trampove administracije, objavio je specijalni savetnik Robert Maler koji istražuje da li je Trampova kampanja iz 2016. bila u dosluhu sa Rusijom, prenosi "Rojters".
Rojters navodi da je to objavljeno u zvaničnim sudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spisima.

Iz Malerovog kabineta ovaj dokument je dostavljen sudiji Okružnog suda u Vašingtonu koji je zatražio više detalja u vezi sa Malerovim prošlomesečnim optužbama da je Manafort laganjem prekršio sporazum o priznanju krivice.
"U intervjuima sa Kancelarijom specijalnog savetnika i Federalnim istražnim biroom (FBI), Manafort je u nekoliko situacija očigledno lagao – to nisu bili slučajevi da je imao obične propuste u sećanju", navodi se u dokumentu iz Malerove kancelarije, prenosi Glas Amerike.
Navodi se da je, prema onome što se nalazi u podnesku, Manafort lagao o svojim interakcijama sa rusko-ukrajinskim političkim konsultantom Konstantinom Kilimnikom, njegovim nastojanjima da utiče na svedoke, okolnostima pod kojima je firma koja je radila za Manaforta dobila isplatu u vrednosti od 125.000 dolara i Manafortovim kontaktima sa zvaničnicima Trampove administracije.
Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders saopštila je da se "u vladinom dokumentu o slučaju gospodina Manaforta ne navodi apsolutno ništa o predsedniku".
"Još manje se pominje dosluh i taj dokument je gotovo u potpunosti posvećen pitanjima u vezi sa lobiranjem. Još jednom, mediji pokušavaju da naprave priču tamo gde je nema", navela je u pisanom saopštenju Sandersova.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.