MMF traži otpis dijela duga Atini

Izvor: Capital.ba, 15.Avg.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF traži otpis dijela duga Atini

VAŠINGTON, Međunarodni monetarni fond /MMF/ pozvao je danas ministre finansija evrozone da Grčkoj ponude otpis duga, nakon što je Atini odobren treći paket finansijske pomoći. Grčka će u narednih tri godine dobiti pozajmicu od 86 milijardi evra, a zauzvrat će povećati porez i uvesti mjere štednje. Direktor MMF Kristin Lagard pozdravila je dogovor, ali je upozorila da je grčki dug postao neodrživ. Ona je istakla da >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je Atini neophodan značajan otpis duga, „mnogo veći nego što je do sada razmatran“. „Grčka ne može sama vraćati dugovanja“, naglasila je Lagardova. Bi-Bi-Si navodi da postoji mogućnost da će ministri finansija evrozone na jesen razmatrati otpis dijela dugovanja Grčke.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

MMF za otpis dugova Grčkoj

Izvor: Radio 021, 15.Avg.2015

Međunarodni monetarni fond (MMF) pozvao je ministre finansija evrozone da Grčkoj ponude otpis duga, pošto je Atini odobren treći paket finansijske pomoći, javlja Radio Slobodna Evropa...Grčka će u naredne tri godine dobiti pozajmicu od 86 milijardi evra, ali će morati da poveća poreze i uvede...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.