Izvor: Blic, 22.Sep.2021, 19:17

MAKRON VRAĆA AMBASADORA U VAŠINGTON Francuski i američki predsednik se dogovorili da obnove poverenje

Ambasador Francuske u SAD vratiće se u Vašington nakon telefonskog razgovora predsednika Emanuela Makrona i Džozefa Bajdena, a Bela kuća je priznala grešku zbog postizanja sporazuma o nabavci podmornica sa Australijom bez konsultacija sa Parizom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska šalje ambasadora nazad u SAD nakon poziva Macrona i Bidena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2021

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sljedeće sedmice će poslati ambasadora u Sjedinjene Američke Države nakon što je predsjednik SAD Joe Biden prihvatio da su konsultacije s Francuskom prije objavljivanja sigurnosnog pakta s Australijom mogle spriječiti diplomatski sukob, saopćile su u srijedu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Makron vraća ambasadora u Vašington

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2021

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron sljedeće sedmice će poslati nazad u SAD svog ambasadora nakon što je američki predsjednik Džozef Bajden priznao da bi konsultacije s Francuskom prije sklapanja bezbjednosnog pakta s Australijom spriječile diplomatski spor, saopšteno je iz ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.