Pao dogovor: Obnavlja se poverenje?

Izvor: B92, 22.Sep.2021, 19:26

Pao dogovor: Obnavlja se poverenje?

Francuski predsednik Emanuel Makron sledeće sedmice će poslati nazad u SAD svog ambasadora.

To je odlučeno nakon što je američki predsednik Džo Bajden priznao da bi konsultacije sa Francuskom pre sklapanja bezbednosnog pakta sa Australijom sprečile diplomatski spor, saopšteno je iz Makronove kancelarije, prenosi "Blic".

Francuska je prošle sedmice povukla svoje ambasadore iz SAD i Australije jer je zbog novog pakta ostala bez ugovora o gradnji podmornica za Australiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vrednosti od oko 40 milijardi dolara.

Makron i Bajden su danas razgovarali telefonom i dogovorili se da pokrenu duboke konsultacije radi obnavljanja poverenja, navodi se u saopštenju iz Jelisejske palate.

Američki i francuski predsednik će se sastati u Evropi krajem oktobra.

Osim toga, SAD su se obavezale da pojačaju podršku antiterorističkim misijama koje evropske zemlje vode u afričkom regionu Sahel, navodi Makronova kancelarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.