Kreni-Promeni: Da li je Marko Đurić ambasador Srbije ili Rio Tinta

Izvor: Beta, 10.Apr.2023, 22:43

Kreni-Promeni: Da li je Marko Đurić ambasador Srbije ili Rio Tinta

Pokret Kreni-Promeni upitao je danas, povodom izjave ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da Srbija ne može da odustane od resursa kao što je litijum, da li on u Vašingtonu predstavlja Srbiju ili Rio Tinto."Suštinski Marko Đurić iznosi stavove koji su u suprotnosti sa zvaničnom državnom politikom koja je odlukom Vlade ukinula projekat i zauzela stav da nema iskopavanja litijuma u Jadru. Taj stav je posebno problematičan ako imamo u vidu da je narodnom inicijativom 38.000 građana zvanično preložilo zakon o zabrani iskopavanja litijuma", saopštio je pokret.Ocenili su da je tragično da u momentu kada je ceo Sever Kosova pod tenzijom zbog prisustva albanskih specijalnih snaga, a u enkalavama se dešavaju incidenti kao što su pucanje i ranjavanje dece, ambasador Srbije koji je pre toga bio direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavljuje da u Vašingtonu reklamira litijum."Ekonomiju Srbije neće preporoditi ekološki štetno rudarenje, niti prljave tehnologije i manualne fabrike. Ekonomiju Srbije može preporoditi visoko tehnološka privreda i IT sektor, ali za to je potrebno da obrazovano stanovništvo ostane u zemlji", naveo je pokret "Kreni-Promeni".U emisiji "Pravi ugao" na RT Vojvodine Đurić je rekao da Srbija ne može da odustane od resursa koji mogu da joj pomognu da napravi stratešku ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kreni-Promeni sutra objavljuje gde su završili potpisi za Narodnu inicijativu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2023, 13:46

Pokret "Kreni-Promeni" saopštio je danas da će sutra, na konferenciji za novinare ispred Bezbednosno Informativne Agencije, objaviti gde su završili potpisi za Narodnu inicijativu protiv iskopavanja litijuma i bora, koji su prošle godine predati Skupštini Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.