Kina pokrenula postupak protiv SAD pred STO

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pokrenula postupak protiv SAD pred STO

Kina je danas pred Svetskom trgovinskom organizacijom zvanično pokrenula postupak protiv SAD, povodom odluke Vašingtona da uvede dodatne carine na uvoz njene robe u vrednosti od 16 milijardi dolara.

Zahtevom Kine, koja je odgovorila sličnim carinama na uvoz američke robe, počeo je period od 60 dana tokom kojih, prema pravilima STO, dve strane treba da pokušaju da usaglase stavove, navodi Asošiejted pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kina i SAD već razgovaraju o prethodnim američkim carinama na uvoz kineskog čelika i aluminijuma, kao i o navodnom kineskom kršenju američkih propisa o zaštiti intelektualne svojine.

SAD pripremaju carine na uvoz kineske robe u vrednosti od 200 milijardi dolara, dok je Kina najavila de će uzvratiti uvođenjem carina na američku robu vrednu 60 milijardi dolara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kina pokrenula postupak protiv SAD pred WTO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2018

Kina je pred Svjetskom trgovinskom organizacijom (WTO) zvanično pokrenula postupak protiv Sjedinjenih Država, povodom odluke Washingtona da uvede dodatne carine na uvoz njene robe u vrijednosti od 16 milijardi dolara. Zahtjevom Kine, koja je odgovorila sličnim carinama na uvoz američke robe, počeo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.