KURTI RADIO SUPROTNO OD SAVETA - SNOSIĆE POSLEDICE: Ambasador SAD izneo jasan stav o dešavanjima na Kosmetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 15:31

KURTI RADIO SUPROTNO OD SAVETA - SNOSIĆE POSLEDICE: Ambasador SAD izneo jasan stav o dešavanjima na Kosmetu

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil komentarisao događaje na Kosovu i Metohiji.

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil poručio je danas da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete Sjedinjenih Američkih Država, dodajući da će se to odraziti na odnose sa Vašingtonom, ali da nije upoznat sa svim detaljima.

Hil je istakao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju Zajednice srpskih opština >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nastavku dijaloga.

- Naš državni sekretar Entoni Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprtotnosti sa svim savetima koje smo davali. I Blinken je rekao da će to imati posledice. Moramo da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je formiranje ZSO, normalitacija odnosa. Potrebno je da se region Blakana miri i da se nastavi u pravcu EU i evroatlantskih integracija - rekao je Hil, dodajući da su prethodni dani bili veoma teški.

- Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i NATO vojnike i to ne bi smelo da se ponovi - podvukao je Hil.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić: SAD upozorile Kurtija da formira ZSO, Milićević neće biti ministar prosvete

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2023, 10:05

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pohvalio je stav Sjedinjenih Američkih Država povodom najnovijih dešavanja na Kosovu, jer su SAD jasno upozorile Aljbina Kurtija da mora da formira Zajednicu srpskih opština.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.