Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAĆE PARKIRANJE NA DORĆOLU Ove ulice prelaze iz zelene u žutu zonu

Vremensko ograničenje parkiranja do 120 minuta, odnosno žuta zona počinje da važi od pondeljaka i to za deo Dorćola oivičen ulicama Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Takovska, Kosovska, Nušićeva, Makedonska, Cetinjska, Zetska, Simina, Višnjićeva i Gospodar Jevremova.

Ovaj deo, do sad je pripadao zelenoj zoni , sa dozvoljnih 180 minuta zadržavanja, ali analizom frekventnosti vozila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << JKP"Parking servis" utvrdio je da bi ove ulice trebalo da se rasterete.

Takođe, deo dosadašnje zelene zone, obuhvaćen ulicama Brankova, Karađorđeva, Pariska, Kosančićev venac, Pop Lukina i Fruškogorska, takođe će, od 26. septembra pripasti žutoj zoni.

Povlašećnu kartu za parking imaće na raspolaganju stanari ulica gornjeg Dorćola i moći će da nastave da parkiraju svoja vozila u istim ulicama kao i do sada, osim u ulicama oko Kosančićevog venca koje će od sada pripadati podzoni 2.0. Isto važi i za pravna lica sa sedištem u ovoj zoni, koja će ubuduće, umesto za zelenu zonu, kupovati povlašćenu parking kartu za žutu zonu – podzonu 2.0.1.

Stanari koji žive u ulicama oko Kosančićevog venca i koji su do sada imali pravo na povlašćenu parking kartu (PPK) za podzonu 3.0, od 26.09.2016. godine će moći da kupe PPK za podzonu 2.0 koja važi samo u ulicama koje pripadaju isključivo podzoni 2.0. Isto važi i za pravna lica.

Shodno tome, ranije kupljene povlašćene parking karte za parkiranje u zoni 3.0 važiće do trenutka isteka, poručuju iz JKP"Parking servis".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.