Izvor: RTS, 31.Jan.2023, 16:36

Juronjuz Srbija: Rampa članstvu Kosova u Savetu Evrope

Ministarstva spoljnih poslova pojedinih zemalja članica Saveta Evrope dobila su notu od ambasada Sjedinjenih Američkih Država u kojoj se kaže da Vašington smatra da pitanje članstva Kosova u Savetu Evrope ne treba stavljati na dnevni red Komiteta ministara tog tela, saznaje "Juronjuz Srbija" iz diplomatskih izvora u Evropi.
Prema saznanjima Juronjuza, SAD traže da se pitanje članstva Kosova u Savetu Evrope ne stavlja na dnevni red sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok "Kosovo ne usvoji konstruktivniji stav o Zajednici srpskih opština (ZSO), čime bi se otvorio put za predlog osnovnog sporazuma Beograda i Prištine".

Dodaju i da je ovaj stav SAD usaglašen sa Italijom, Francuskom i Nemačkom.  
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Juronjuz: SAD blokiraju ulazak Kosova u Savet Evrope do promene stava o ZSO

Izvor: Danas, 31.Jan.2023

SAD su pozvale pojedine članice Saveta Evrope da spreče ulazak Kosova u tu organizaciju dok Priština ne promeni stav o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), objavila je danas srpska redakcija Juronjuza.

Nastavak na Danas...

Rampa za Kosovo; SAD uputile notu članicama, ovo je zahtev

Izvor: B92, 31.Jan.2023

Ministarstva spoljnih poslova pojedinih zemalja Evrope, koje su članice Saveta Evrope, dobila su notu od ambasada Sjedinjenih Američkih Država...U noti se kaže da Vašington smatra da pitanje ulaska tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope ne treba stavljati na dnevni red Komiteta ministara Saveta Evrope,...

Nastavak na B92...

Stejt department: Stav o ZSO jasan, ne možemo da komentarišemo navodne diplomatske prepiske

Izvor: VOA, 31.Jan.2023

Stejt department ne može da komentariše navodnu diplomatsku prepisku, ali američki stav u vezi sa Zajednicom srpskih opština (ZSO) na Kosovu je jasan, navodi se u odgovoru Glasu Amerike, povodom pisanja pojedinih srpskih medija o navodnoj blokadi članstva Kosova u Savetu Evrope – dok vlasti te...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.