Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić sa kongresmenima Rojsom, Engelom i Praisom o položaju Srba na Kosovu

VAŠINGTON

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić  razgovarao je sa kongresmenima Rojsom, Engelom i Praisom o položaju Srba na Kosovu

„Drago mi je da imam priliku da sa vama razgovaram i predočim vam probleme sa kojima se Srbi na Kosovu suočavaju, i da možete da čujete iz jednog drugog ugla kako mi gledamo na generalno pitanje budućnosti Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Moramo raditi na tome da Srbi, Albanci ali i ostali narodi na Kosovu žive bolje iz dana u dan, to je ono što je cilj“, rekao je na sastanku u Vašingtonu sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove, kongresmenom Ed Rojsom (Ed Royce) i kongresmenima Eliotom Engelom (Eliot Engel) i Dejvidom Praisom (David Price) potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Tokom sastank sa američkim zvaničnicima Jevtić je ukazao na probleme i mogućnosti njihovog rešavanja kako bi trenutna situacija na Kosovu bila bolja.

Istakao je da mora da se poštuju prava svih naroda na Kosovu i da ne treba činiti ništa što će ugrožavati bilo čija prava.

Obavestio ih je da politički predstavnici Srba imaju prirodnu vezu i saradnju sa zvaničnim Beogradom i istakao važnost institucionalne veze Srba sa Kosova sa Vladom Srbije, jer bez te veze, kako je rekao „mnogi problemi Srba bi i danas ostali nerešeni“.

Kada je u pitanju povratak raseljenih, ukazao je da ovo pitanje mora konačno biti zatvoreno na jedan pozitivan način.

„Moramo videti koliko raseljenih lica želi da se vrati a koliko želi da se integriše u sredinama u kojima su se raselili i da sve koji žele vratimo uz garanciju pune bezbednosti, kao i ekonomske stabilnosti jer bez bolje bezbednosti nema ni povratka. Posebno želim da istaknem pitanje uzurpirane imovine i važnost bržeg rešavanja ovog problema“, rekao je Jevtić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastaviti sa USAID programima na Kosovu

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2018

VAŠINGTON..Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić u Vašingtonu se sastao sa pomoćnikom direktora USAID-a za Evropu i Aziju Brokom Biermanom ( Brock Bierman )...„Svi dosadašnji implementirani projekti i programi USAID-a su dali konkretne rezultate i jako su uspešni,...

Nastavak na JUGpress.com...

Jevtić u Pentagonu: Uloga SAD značajna za podršku miru u celom regionu

Izvor: RTS, 07.Feb.2018

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, koji boravi u poseti SAD, razgovarao je u Pentagonu sa zamenicom asistenta sekretara odbrane SAD Laurom Kuper o situaciji na Kosovu i istakao da je uloga SAD značajna za podršku miru i stabilnosti u celom regionu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.