JEDAN OD NAJVEĆIH RUSKIH GRADOVA POD PRETNJOM? Američke rakete se gomilaju na granici - Pakleni plan

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 07:50

JEDAN OD NAJVEĆIH RUSKIH GRADOVA POD PRETNJOM? Američke rakete se gomilaju na granici - "Pakleni plan"

Američki Stejt department odobrio je prodaju projektila vazduh-vazduh i vazduh-zemlja Finskoj u iznosu od 323 miliona dolara.

Precizira se da je Helsinki zatražio od Vašingtona 40 raketa vazduh-vazduh i 48 raketa vazduh-zemlja.

Prodaja američkih raketa dolazi u vreme dok još Finska čeka odobrenje Turske i Mađarske da se pridruži NATO-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je ranije ove godine finskog predsednika Saulija Ninista da bi nastavak planova Finske za podnošenje zahteva za članstvo u NATO mogao negativno uticati na odnos između te dve države.

Putin je tada rekao da bi odustajanje Finske od svoje tradicionalne politike vojne neutralnosti bila greška jer ne postoje pretnje po bezbednost Finske.

Ranije je američka administracija odobrila moguću prodaju osam HIMARS MLRS Litvaniji.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: SAD odobrile prodaju taktičkih projektila Finskoj

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2022

Stejt department SAD dao je zeleno svetlo za potencijalnu prodaju taktičkih projektila, vođenih bombi i prateće opreme Finskoj, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD. Helsinki, koji želi da se pridruži vojnom bloku NATO koji predvode SAD, trebalo bi da dobije 40 taktičkih projektila 40 AIM...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.