Izvor: B92, 07.Nov.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski mediji o Emanuelu

Tel Aviv -- Ram Emanuel, budući šef osoblja Bele kuće, ima porodicu u Izraelu i u toj zemlji je prevodio značajan deo vremena, javljaju izraelski mediji.

U prvim reakcijama na vest da je demokratski član Predastavničkog doma Kongresa u Vašingtonu prihvatio ponudu te visoke funkcije od novoizabranog američkog predsednika Baraka Obame, mediji navode da je Emanuel sin dečjeg lekara, rođenog u Jerusalimu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšeg člana Irguna, tajne cionističke grupe koja je delovala u Palestini između 1931. i 1948, pre stvaranja jevrejske države.

U intervjuu za tiražni izraelski list "Maariv” otac Rama Emanuela, dr Benjamin Emanuel, izrazio je uverenje da će postavljenje njegovog sina za šefa osoblja biti dobro za Izrael.

"Očito je da će on uticati na predsednika da bude za Izrael”, citarao je list Benjamina Emanuela koji je istovremeno rekao: "Zašto ne bi bio? Šta je on, Arapin? On neće prati podove u Beloj kući".

"Maariv” navodi da je Emanuel takođe izneo da njegov sin veći deo leta provodi u Tel Avivu i da govori hebrejski, ali ne tečno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.