Petak, 07.11.2008.

02:34

Izraelski mediji o Emanuelu

Ram Emanuel, budući šef osoblja Bele kuće, ima porodicu u Izraelu i u toj zemlji je prevodio značajan deo vremena, javljaju izraelski mediji.

Izvor: Tanjug

Default images

U prvim reakcijama na vest da je demokratski član Predastavničkog doma Kongresa u Vašingtonu prihvatio ponudu te visoke funkcije od novoizabranog američkog predsednika Baraka Obame, mediji navode da je Emanuel sin dečjeg lekara, rođenog u Jerusalimu, bivšeg člana Irguna, tajne cionističke grupe koja je delovala u Palestini između 1931. i 1948, pre stvaranja jevrejske države.

U intervjuu za tiražni izraelski list “Maariv” otac Rama Emanuela, dr Benjamin Emanuel, izrazio je uverenje da će postavljenje njegovog sina za šefa osoblja biti dobro za Izrael.

“Očito je da će on uticati na predsednika da bude za Izrael”, citarao je list Benjamina Emanuela koji je istovremeno rekao: “Zašto ne bi bio? Šta je on, Arapin? On neće prati podove u Beloj kući".

“Maariv” navodi da je Emanuel takođe izneo da njegov sin veći deo leta provodi u Tel Avivu i da govori hebrejski, ali ne tečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: