Iran: Pregovora zavisi od SAD

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Pregovora zavisi od SAD

Iran je danas oštro odgovorio na upozorenja da je Vašington spreman da napusti nuklearne pregovore.

Visoki iranski zvaničnik Ali Akbar Velajati je rekao da ostanak ili napuštanje pregovora "zavisi od Amerikanaca", preneo je AP.

Velajati je reagovao na izjavu američkog državnog sekretara Džona Kerija koji je rekao da je predsednik Barak Obama "u potpunosti spreman" da povuče SAD iz pregovora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre nego pristane na sporazum koji bi Iran ostavio sa mogućnošću proizvodnje nuklearnog oružja.

Nuklearni razgovori Irana sa SAD, Rusijom, Kinom, Britanijom, Francuskom i Nemačkom usmereni su na postizanje sporazuma, koji bi ublažio bojazni Zapada da Teheran pod plaštom civilnog nuklearnog programa razvija oružje, u zamenu za ublažavanje sankcija koje su nanele veliku štetu iranskoj ekonomiji.

Pregovarači su postavili 31. mart kao rok za postizanje okvirnog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.