Huawei povećao prodaju uprkos sankcijama

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei povećao prodaju uprkos sankcijama

PEKING – Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je podatak o povećanju prodaje uprkos američkim sankcijama koje ugrožavaju njegov segment pametnih telefona i mrežne opreme. Huawei je saopštio da je u prvih devet mjeseci 2019. godine povećao prodaju za 24,4 odsto, na vrijednost od 86 milijardi dolara. U prvoj polovini godine rast je iznosio 23,2 odsto. Objava je uslijedila poslije američko-kineskih trgovinskih razgovora u Vašingtonu, koji su okončani prošle sedmice bez obajve >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << o napretku u rješavanju Huawei statusa. Administracija predsjednika Donalda Trampa u maju je uvela sankcije ovoj kompaniji zbog navodnog bezbjednosnog rizika koji predstavlja oprema ovog proizvođača. Huawei je saopštio da je počeo da uklanja američke komponente iz svojih pametnih telefona i mrežne opreme i najavio sopstveni operativni sistem za telefone, koji će zamijeniti Android ukoliko to bude neophodno. Srna Чланак Huawei povećao prodaju uprkos sankcijama се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaradili 86 milijardi dolara: Prihodi Huaveja porasli 24,4 odsto u trećem kvartalu

Izvor: B92, 16.Okt.2019

Šenžen -- Kineski tehnološki gigant "Huavei tehnolodžiz" objavio je danas svoje poslovne rezultate u trećem kvartalu...Prihodi kompanije porasli su 24,4 procenta u odnosu na prošlu godinu i dostigli 610,8 milijardi juana (oko 86 milijardi dolara)...Neto profitna margina kompanije u tom periodu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.