Izvor: RTS, 04.Avg.2020, 12:35

Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog

Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
Skender Hiseni se u Vašingtonu sastao sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Balkan Metju Palmerom i zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekavši da Priština smatra nezamenjivom ulogu Vašingtona u dijalogu sa Beogradom.
"Postoji nepokolebljiva posvećenost u podršci dijalogu započetom u Briselu i snažna podrška sveobuhvatnom, fer i trajnom sporazumu, u smislu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije", rekao je Hiseni Glasu Amerike na albanskom jeziku.
"Videćemo konkretne korake u uključivanju Sjedinjenih Država u dijalog, uporedo sa Evropskom unijom", naveo je Hiseni.
Dodao je da je u kontaktu i s izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom i da će razgovarati telefonom s njim, pošto je on van Vašingtona.
"Blisko sarađujemo sa Sjedinjenim Državama kako bismo ubrzali proces normalizacije do potpunog međusobnog priznavanja, kao dve nezavisne i suverene države", podvukao je Hiseni.
Na pitanje šta su u Prištini spremni da ponude, Hiseni kaže da "ima prostora za rešenja bez ugrožavanja suštine, ali u okolnostima međusobnog priznavanja".
"Kada postanemo ravnopravni, iz potpuno ravnopravnog položaja, Kosovo i Srbija mogu da reše sve probleme", rekao je Hiseni.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.