Gibraltar odbio Ameriku

Izvor: B92, 18.Avg.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibraltar odbio Ameriku

Gibraltar je odbio zahtev SAD da preuzmu iranski tanker koji bi uskoro trebao isploviti sa te britanske teritorije.

Gibraltarski Vrhovni sud je službeno oslobodio tanker, ali savezni sud u Vašingtonu u petak je izdao nalog za zaplenom tankera, nafte koju prevozi i gotovo milion dolara.

Poziva se na pravo EU-a

Gibraltar je u nedelju objavio da neće ispuniti taj zahtev jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga obavezuje pravo EU-a.

"Evropski režim sankcija protiv Irana, koji važi na Gibraltaru, dosta je uži od onog koji važi u SAD-u", objavila je gibraltarska vlada, dodajući da ne može od Vrhovnog suda tražiti da postupi po američkom zahtevu.

Vašington je pokušao da zapleni brod tvrdeći da je povezan s Iranskom revolucionarnom gardom koju je proglasio terorističkom organizacijom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.