Džordž Makgavern umro u 91. godini

Izvor: NaDlanu.com, 21.Okt.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Makgavern umro u 91. godini

VAŠINGTON, 21. oktobra 2012. (Beta-AFP/AP) - Džordž Makgavern (George McGovern), bivši senator i protivkandidat Ričardu Niksonu (Rićard Nixon) na predsedničkim izborima 1972. u SAD, umro je u nedelju u 91. godini, saopštila je njegova porodica.

VAŠINGTON, 21. oktobra 2012. (Beta-AFP/AP) - Džordž Makgavern (George McGovern), bivši senator i protivkandidat Ričardu Niksonu (Rićard Nixon) na >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << predsedničkim izborima 1972. u SAD, umro je u nedelju u 91. godini, saopštila je njegova porodica.Makgavern koji je do svog 90. rodjendana držao govore, pisao i radio kao savetnik, umro je rano jutros u staračkom domu u Južnoj Dakoti, navodi se u saopštenju porodice.Sahrana će biti u Sijuks Folsu u Južnoj Dakoti, a datum sahrane nije saopšten.Makgavern je bio demokratski kandidat na izborima za predsednika 1972, kada je izgubio od Niksona. Odlikovan za zasluge u Drugom svetskom ratu, bio je protiv rata u Vijetnamu.Od 1998. do 2001. godine bio je ambasador SAD pri Organizaciji UN za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu.Kao jedan je od osnivača i prvi direktor američkog Programa hrana za mir (Food for Peace Program), zalagao se za poboljšanje kvaliteta hrane u svetu i suzbijanje gladi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.