Džil Bajden objavljuje knjigu o mački iz Bijele kuće

Izvor: VOA, 28.Mar.2024, 16:48

Džil Bajden objavljuje knjigu o mački iz Bijele kuće

VAŠINGTON — Prva dama Džil Bajden će u junu objaviti knjigu za djecu pod nazivom "Vilou, mačka iz Bijele kuće" - u kojoj je glavni lik njena mačka. Izdavačka kuća "Sajmon i Šuster" objavila je u srijedu da knjiga priča priču o putovanju Viloua u Bijelu kuću. Kratkodlaka mačka ušla je u život Bajdenovih nakon što je skočila na pozornicu dok je prva dama govorila na farmi u Pensilvaniji tokom predsjedničke kampanje 2020. godine. Ubrzo posle toga, Džil Bajden je usvojila mačku i dala joj ime po svom rodnom gradu - Vilou Grouv (Willow Grove) u Pensilvaniji. "Dok Vilou juri iz sobe u sobu, istražujući istoriju u svom novom domu, brzo uči o svim nevjerovatnim ljudima koji omogućavaju da ’kuća naroda’ funkcioniše", navela je prva dama u objavi izdavača. „Dočekali su Vilou s ljubavlju i pažnjom, baš kao i Džoa i mene, porodice koje su došle prije nas - i sve ljude koji kroče u ovaj dom”. Bajdenovi su započeli svoj život u Bijeloj kući s Vilou i nekoliko njemačkih ovčara. Međutim, jedan pas - Čemp - uginuo je 2021. godine, a dva druga - Major i Komandant - iseljeni su zbog agresivnog ponašanja, jer su ujedali obezbjeđenje i zaaposlene Bijele kuće. Uz sve to, četvorogodišnja Vilou ostala je jedini predsjednički ljubimac koji trenutno boravi u Bijeloj kući. Predsjednički ljubimci već dugo su izvor fascinacije javnosti. Na primjer, crno-bijela mačka predsjednika Bila Klintona po imenu Soks, postala je poznata zbog svojih fotografija na travnjaku Bijele kuće. Soks je takođe imala svoju knjigu, koju je napisala tadašnja prva dama Hilari Klinton, pod nazivom "Dragi Soks, dragi druže", koja je uključivala imejl adresu na koju su obožavatelji mogli da pišu Soksu i njenom psećem pratiocu Badiju. Prva dama Barbara Buš takođe je napisala knjigu o porodičnom ljubimcu - psu Mili - kao pogled iz psećeg oka na Bijelu kuću tokom mandata njenog supruga. Prva dama Bajden je ranije napisala nekoliko knjiga za djecu, uključujući "Ne zaboravi", "Bog blagoslovio naše trupe" i "Džoi: Priča o Džou Bajdenu", a 2019. je objavila i svoje memoare "Gdje svjetlost ulazi". Prihod od prodaje knjige o mački biće proslijeđen dobrotvornim organizacijama koje podržavaju vojne pse. U tekstu su korišćene informacije AP-a.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Prva dama SAD uskoro objavljuje knjigu za decu o mački Bele kuće

Izvor: Danas, 29.Mar.2024, 01:21

Prva dama SAD Džil Bajden (Jill Biden) napisala je priču za decu o avanturama mačke Bele kuće po imenu Vilou (Willow) koja je doneta iz jedne farme.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.