Đurić se sastao sa kongresmenima Veronikom Eskobar i Polom Gosarom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 07:47

Đurić se sastao sa kongresmenima Veronikom Eskobar i Polom Gosarom

U odvojenim susretima na Kapitol hilu, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa kongresmenkom Veronikom Eskobar i kongresmenom Polom Gosarom o daljem jačanju srpsko-američke saradnje i aktuelnim geopolitičkim prilikama u regionu.

Ambasador Đurić je predstavnicima Kongresa SAD preneo stavove našeg državnog rukovodstva u svetlu najnovijih dešavanja na teritoriji Kosova i Metohije, ponovivši našu posvećenost nastavku pregovora i pronalaženju kompromisnog rešenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštila je ambasada Srbije u Vašingtonu.

Đurić je podvukao aktivnu i konstruktivnu ulogu Srbije u uspostavljanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu kroz podsticanje razvoja konkretnih okvira saradnje i usmerenost na stvaranje novih mogućnosti za ekonomski napredak čitavog regiona.

S tim u vezi, Đurić je naveo da podrška SAD inicijativi Otvoreni Balkan u velikoj meri doprinosi pozitivnoj atmosferi političkog dijaloga i predstavlja snažan vetar u leđa svim uključenim stranama, kao i dodatni motiv američkim i evropskim investitorima da uvećaju svoje prisustvo u našem regionu.

Ambasador Đurić uputio je poziv kongresmenki Eskobar i kongresmenu Gosaru da se pridruže američkoj kongresnoj delegaciji, koja će u predstojećem periodu posetiti Srbiju u okviru MECEA sporazuma o zajedničkoj obrazovnoj i kulturnoj razmeni (Mutual Educational and Cultural Exćange - MESEA).
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.