Đurić otvorio ciklus Ambassador Series na Američkom univerzitetu u Vašingtonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 19:17

Đurić otvorio ciklus "Ambassador Series" na Američkom univerzitetu u Vašingtonu

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić bio je prvi ambasador koji je svečano otvorio poseban ciklus predavanja na Američkom univerzitetu u Vašingtonu.

Đurić je u obraćanju izložio ključna obeležja spoljne, bezbednosne i ekonomske politike Srbije, apostrofirajući korake koje Srbija odlučno preduzima u cilju prevazilaženja aktuelnih prepreka izazvanih rastućim globalnim geopolitičkim i energetskim izazovima.

Na interesovanje studenata političkih nauka i međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosa, bliže je objasnio proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i aktuelnu situaciju u dijalogu Beograda i Prištine, naglasivši značaj koji srpsko kulturno i istorijsko nasleđe na Kosovu i Metohiji ima za svetsku baštinu.

Đurić je upoznao studente i sa diplomatskom istorijom Srbije i SAD, objašnjavajući okolnosti koje su dovele do savezništva naših dveju zemalja u Prvom i Drugom svetskom ratu i govoreći o znamenitim Srbima koji su doprineli snaženju veza između naših naroda, a podelio je sa njima i iskustva i savete koji im mogu pomoći u budućoj diplomatskoj karijeri.

Ciklus predavanja Ambassador Series, kojima se predstavljaju ambasadori slavističkih zemalja u Vašingtonu, održava se prvi put u organizaciji Udruženja studenata slavističkih studija Fakulteta za međunarodne odnose Američkog univerziteta.

Predavanja imaju za cilj da studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija ovog Univerziteta približe istorijske i aktuelne prilike u državama i regionima koji su predmet njihovih studija i na taj način ih pripreme za obavljanje diplomatske službe.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.