Delavi o ulozi verskih lidera u borbi s ekstremizmom na KiM

Izvor: Blic, 28.Feb.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delavi o ulozi verskih lidera u borbi s ekstremizmom na KiM

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi ocenio je danas da se nasilni ekstremizam na Kosovu može sprečiti ukoliko se u borbu protiv njega uključe verski lideri, društvo i porodica, preneli su danas prištinski mediji.

On je na okruglom stolu o angažovanju civilnog društva u borbi protiv nasilnog ekstremizma rekao da je ponosan na "snažno partnerstvo" Vašingtona i Prištine u borbi protiv ekstemizma.

- Lokalne zajednice su naša najsnažnija imovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za sprečavanje radikalizma. Porodice, društvo i verski lideri imaju najvažniju ulogu u tom ratu - rekao je Delavi.

Američki ambasador smatra da se nikada ne mogu znati svi razlozi zbog kojih se neki ljudi opredeljuju za ekstremizam koji ih, kako je rekao, udaljuje od porodice i zajednice i uvodi u "mračniji, nasilniji svet".

On je, međutim, primetio da se sve više uči o korenima radikalizacije i kako ona zahvata mlade kada su najranjiviji - kada nemaju posao, ne vide izgled za napredak ili osećaju da su izolovani od zajednice.

- To se ne dešava preko noći i deo naše kolektivne promene je da se edukujemo o znacima upozorenja i imamo strategije za to šta činiti kada osetimo da je nešto užašno pogrešno - rekao je Delavi.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.