Damask traži kompenzaciju od Vašingtona za ilegalni izvoz nafte — Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2023, 02:30

Damask traži kompenzaciju od Vašingtona za ilegalni izvoz nafte — Ministarstvo spoljnih poslova

 Sirija poziva međunarodnu zajednicu da stane na kraj sistemskoj pljački njenog prirodnog bogatstva od strane Sjedinjenih Država i njihovih paravojnih zastupnika, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.
Sirija osuđuje akcije okupacionih snaga SAD i zahteva kompenzaciju za naneti ekonomski gubitak kao rezultat ilegalnog izvoza nafte sa polja na severoistoku zemlje“, saopštilo je ministarstvo, a citira novinska agencija SANA. „Pljačkanje prirodnog bogatstva sirijskog naroda je u suprotnosti sa međunarodnim humanitarnim pravom i dovodi do osiromašenja i stradanja građana“, navelo je ministarstvo. „SAD treba da prestanu da podržavaju terorističke i separatističke timove i da povuku trupe sa sirijske teritorije“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Nekoliko velikih serija sirijske nafte prebačeno je u Irak i Tursku od početka aprila, dodaje se. Prema podacima ministarstva, gubici Sirije u sektoru nafte i gasa iznosili su 107,1 milijardu dolara na kraju 2022. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.