DŽEN NAJAVLJUJE AKCIJU PROTIV BIN SALMANA: Postoje efikasnije metode od sankcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 17:57

DŽEN NAJAVLJUJE AKCIJU PROTIV BIN SALMANA: Postoje efikasnije metode od sankcija

Vašington ima na raspolaganju druge alate za sankcionisanje

Vašington je ranije objavio obaveštajni izveštaj kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe (ODNI) tvrdeći da je saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman "odobrio" operaciju koja je rezultirala ubistvom novinara Džamala Kašogija 2018. godine.

Rijad je snažno odbacio nalaze izveštaja. Portparol Bele kuće za odnose s javnošću Džen Psaki izjavila je u intervjuu za CNN >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da postoje metode efikasnije od sankcija koje će SAD primeniti protiv saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana.

Dodala je da događaja poput ubistva novinara Džamala Kašogija, što će i dalje omogućiti SAD da nastave da rade sa Saudijskom Arabijom u oblastima koje prema Beloj kući predstavljaju nacionalni interes.

Psaki je insistirala na tome da SAD i dalje nameravaju da Saudijsku Arabiju smatraju odgovornom za navodnu umešanost prestolonaslednika u Kašogijevu smrt, uključujući direktnu akciju, ali nije ulazila u detalje kako će to biti postignuto.

Izjave portparolke Bele kuće dolaze usled najave predsednika Džoa Bajdena da će odgovor SAD prema Saudijskoj Arabiji u vezi sa Kašogijevim ubistvom biti objavljen 27. februara i 1. marta.

Bajden je obećao da će Saudijce smatrati odgovornim "za kršenje ljudskih prava" i obećao je da će Rijad morati da se pozabavi tim pitanjem ako želi da nastavi saradnju sa Vašingtonom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.