DSS: Nije Rama ponizio Srbiju već Vučić

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nije Rama ponizio Srbiju već Vučić

Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da Srbiju nije ponizio Edi Rama svojim izjavama o Kosovu već Aleksandar Vučić zbog neadekvatnog odgovora i jer je dozvolio da on nastavi svoju posetu u Preševu.

"Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete. Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", navela je predsednica Demokratske stranke Srbije.

U pisanoj izjavi, ona je navela da je Ramina poseta višestruko skandalozna.

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju: mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", dodala je Sanda Rašković Ivić.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti. Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DSS: Trebalo odmah prekinuti Raminu posetu

Izvor: RTS, 11.Nov.2014

Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete, smatra predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić...Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.