DRAMA IZNAD CRNOG MORA NE JENJAVA! Nakon Vašingtona, oglasila se i Moskva - američki dron napravio veliku grešku...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2023, 21:29

DRAMA IZNAD CRNOG MORA NE JENJAVA! Nakon Vašingtona, oglasila se i Moskva - američki dron napravio veliku grešku...

Američki dron je sam pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ujutro 14. marta, u regionu poluostrva Krim, primećeno je da se američka bespilotna letelica približava državnoj granici Ruske Federacije - objasnili su u ruskom vojnom resoru.

Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom i narušio granicu regiona. Ruski lovci su bili podignuti.

Usled oštrog manevrisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom - istakli su u Ministarstvu odbrane. Ruski lovci nisu koristili naoružanje.

Podsetimo, ruski borbeni avion se sudario sa američkim dronom za nadgledanje iznad Crnog mora, saopštila je američka vojska, a preneo je BBC.

Zapadni vojni izvori rekli su ranije za AFP u utorak da je došlo do „incidenta“ u kojem je učestvovao dron američke proizvodnje Reaper koji je leteo iznad Crnog mora, područja intenzivne vojne aktivnosti NATO-a u blizini ukrajinskih ratnih linija.

Komandant združenih snaga NATO-a u Evropi Kristofer Kavoli obavestio je saveznike alijanse o vazdušnom incidentu sa ruskim Su-27 i američkim dronom MK-9 iznad Crnog mora, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor u NATO-u.

Shodno tome SAD su pozvale ruskog ambasadora Anatolija Antonova u Stejt department povodom incidenta sa dronom u Crnom moru, saopštila je Bela kuća.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasili se Rusi: Sam je pao

Izvor: B92, 15.Mar.2023, 08:10

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je američka bespilotna letelica MQ-9 pala u Crno more zbog oštrog manevra...Tvrdi se i da ruski lovci na američku letelicu nisu otvorili vatru, niti su imali bilo kakav kontakt sa njom...U saopštenju se navodi sa je američka letelica narušila granice...

Nastavak na B92...

"ZNAMO SVE DO DETALJA" Šef ruskih obaveštajaca progovorio o incidentu iznad Crnog mora (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2023

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 14. marta ujutru američki dron MK-9 Riper sa isključenim transponderima narušio granice oblasti iznad Crnog mora...Rusija do detalja zna i razume ciljeve obaveštajnih aktivnosti SAD u Crnom moru, rekao je direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.