Bridlav pozvao Vašington da pojača špijunažu „prema Rusiji”

Izvor: Vostok.rs, 02.Maj.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bridlav pozvao Vašington da pojača špijunažu „prema Rusiji”

Glavnokomandujući  snagama NATO u Evropi, američki general Filip Bridlav, javno je pozvao Sjedinjene Države da pojačaju špijunske aktivnosti „prema Rusiji”.

U intervjuu listu krupnog američkog kapitala The Wall Street Journal, ocenio je da SAD koriste premalo tehničkih sredstava za špijunažu okrenutih prema Rusiji iako se povećavaju pretnje koje od nje dolaze. Još je upozorio:

Vašington se mora skoncentrisati na narastajuću vojnu moće Moskve”.

Ocenio je da SAD moraju imati više špijunaskih satelita koji bi pratili predilokaciju ruskih trupa, a i događanja u „logorima terorista”.

Dodatno je podvukao: „Očito je da Rusija nije prihvatila našu ruku prijateljstva već je stala na put ratobornosti. Zato moramo odrediti cilj prema kojem idemo”.

Bridlav će krajem maja napustiti položaj na vrhu vojne hijerarhije NATO.

The Wall Street Journal ukazuje da je upravo on bio „jedan od glavnih arhitekata odgovora SAD na dejstva Rusije koja su pretnja Evropi”.

Navodno se Bridlav najviše zalagao za povećavanje vojnog prisustva alijanse u istočnoevropskim i baltičkim zemljama.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.