Blinken: Pisani odgovor o bezbednosnim garancijama koje je Vašington poslao Moskvi sadrži zabrinutost SAD i saveznika

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2022, 17:26

Blinken: Pisani odgovor o bezbednosnim garancijama koje je Vašington poslao Moskvi sadrži zabrinutost SAD i saveznika

Pisani odgovor o bezbednosnim garancijama koje je Vašington poslao Moskvi sadrži zabrinutost Sjedinjenih Država i njenih saveznika, kao i predloge u oblastima u kojima SAD i Rusija mogu da nađu zajednički jezik, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken na konferenciji za novinare. SAD su u sredu predale Rusiji pismeni odgovor na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama. „U ovom dokumentu, pored iznošenja naših ključnih principa, pored izlaganja naše zabrinutosti, zabrinutosti naših saveznika i partnera u vezi sa stvarima koje je Rusija uradila za koje verujemo da potkopavaju bezbednost i stabilnost, takođe opisujemo oblasti u kojima verujemo da zajedno možemo da razvijemo bezbednost za sve, uključujući i Rusiju“, rekao je Blinken.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_215467410_28377\", 215467410, 28377, \'rC3hEonlZEM6tsbAO3oKCCAQwDno\'); }()); "Posebno, oblasti u kojima SAD i Rusija mogu da nađu zajednički jezik mogu biti pitanja vezana za problem razmeštanja ofanzivnih sistema u Ukrajini, vojne vežbe u Evropi, potencijalne mere kontrole naoružanja, povećanje transparentnosti i mere za smanjenje pretnji", rekao je Blinken.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_215467410_28374\", 215467410, 28374, \'N9olm_LOYRMg3C5Bd8K_16i2rmNe\'); }()); „Sve ove tačke će se odnositi na zajedničku zabrinutost, uključujući i one koje je izrazila Rusija i ojačaće kolektivnu bezbednost“, dodao je on.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD i Rusija otvoreni za dijalog, ali i dalje nema približavanja stavova

Izvor: VOA, 27.Jan.2022

Američka podsekretarka za politička pitanja Viktorija Nuland rekla je u četvrtak da se Sjedinjene Države nadaju da će Rusija razmotriti ponudu Vašingtona i vratiti se za sto nakon što su SAD u sredu uručile Moskvi pisane odgovore na ruske bezbednosne zahteve. "Ujedinjeni smo, ujedinjeni u davanju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.