Blinken: NATO zemlje mogu da šalju borbene avione u Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2022, 16:55

Blinken: NATO zemlje mogu da šalju borbene avione u Ukrajinu

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da zemlje članice NATO imaju "zeleno svetlo" da šalju borbene avione u Ukrajinu.

On je u intervjuu za Si-Bi-Es njuz, na pitanje da li Poljska, kao članica alijanse, može da pošalje borbene avione u Ukrajinu, rekao da Varšava za to ima "zeleno svetlo".

"U stvari, razgovaramo sa našim poljskim prijateljima o tome kako možemo da pomognemo ako odluče da obezbede te avione Ukrajini i kako možemo da im pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nadomeste avione koje su poslali Ukrajini", rekao je Blinken.

Portparol Bele kuće rekao je ranije za Si-Bi-Es njuz da američka administracija razmatra mogućnosti da nadomesti Poljskoj avione ako odluči da pošalje borbene avione u Ukrajinu, ali je napomenuo da u vezi sa tim ima nekoliko pitanja, među kojima i to kako bi avioni mogli da budu prebačeni iz Poljske u Ukrajinu.

"Razmatramo odluku o prekidu kupovine ruske nafte"

Blinken je izjavio danas da Vašington razmatra sa saveznicima u Evropi odluku o prekidu kupovine ruske nafte.

Blinken je objasnio da je tokom putovanja po Evropi razgovarao sa saveznicima u Evropskoj uniji i NATO-u kako da se poveća pritisak na Rusiju, preneo je Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.