Beogradska filharmonija otvara američku turneju

Izvor: Beta, 25.Sep.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija otvara američku turneju

BEOGRAD, 25. septembra 2014. (Beta) - Beogradska filharmonija gostovaće od 6. do 9. oktobra u američkim gradovima Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu i Njujorku, a posle američke turneje u novembru će gostovati u Nemačkoj i Švajcarskoj, najavila je u četvrtak uprava tog orkestra.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da američka turneja Filharmonije treba da predstavlja novi model pravog privatno-državnog partnerstva i da je izuzetno značajna, jer otvara novu stranicu u istoriji tog orkestra, ali i drugih ustanova.

"Srbija je imala mnogo izuzetnih pojedinaca, ali nije do te mere bila prepoznatljiva po institucijama. Na ovaj način otvara se put i drugim institucijama koje imaju potencijal, da se pokažu svetu", rekao je Tasovac.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi rekao je da je bio impresioniran kada je čuo gde će sve orkestar nastupati u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu i Njujorku, i dodao da će biti prisutan na sva tri koncerta osim na završnici te turneje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Beogradska filharmonija spremna za američku turneju

Izvor: B92, 25.Sep.2014

Na prvu turneju po SAD Beogradska filharmonija kreće za osam dana i tamo će održati četiri koncerta sa dva programa...Na konferenciji je predstavljeno i šta je Filharmonija uradila u proteklih 10 godina, pa su u tom vremenu renovirali 1.200 kvadratnih metara, kupili su 133 instrumenata, ugostili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.