Bela kuća zaposlila prvu transrodnu osobu

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća zaposlila prvu transrodnu osobu

Bela kuća je danas saopštila da je zaposlila svog prvog otvoreno transrodnog zvaničnika, što je potez koji, prema rečima američke administracije, potvrđuje da zvanični Vašington preduzima napore u borbi protiv neravnopravnosti.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Rafi Fridmen-Gurspen imenovana za direktorku za zapošljavanje pri Kancelariji za osoblje. Borci za zaštitu ljudskih prava navode da je ona prva otvoreno transrodna osoba zaposlena u administraciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bele kuće. Fridmen-Gurspen je prethodno bila politički savetnik u Nacionalnom centru za ravnopravnost transrodnih ljudi.

Predsednik SAD Barak Obama u početku se protivio brakovima homoseksualaca, ali je na kraju podržao tu inicijativu 2012. godine i zatim učinio pitanje prava LGBT osoba prioritetom svoje politike, pa je tako doprineo ukidanju politike u vojsci koja je zabranjivala vojnicima homoseksualcima da se otvoreno izjašnjavaju o svojoj orijentaciji.

Sa druge strane, administracija predsednika Obame je pitanjima prava transrodnih osoba posvećivala manje pažnje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.