Bajden ima krv na rukama; Vašington na nogama, traže prekid vatre

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 00:52

"Bajden ima krv na rukama"; Vašington na nogama, traže prekid vatre

Hiljade demonstranata okupile su se danas ispred Bele kuće tražeći prekid izraelske vojne akcije u Pojasu Gaze u sklopu međunarodnog dana protiv rata u Gazi.

Demonstranti su nosili transparente: "Bajden ima krv na rukama" i "Neka živi Gaza", preneo je AP.

Prodavale su se južnoafričke zastave, a demonstranti su uzvikivali slogane podrške Južnoj Africi koja je optužila Izrael za navodni genocid u Gazi pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Skupovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojima se traži prekid vatre u Pojasu Gaze održani su danas širom sveta na tačno 100 dana od početka sukoba Izraela i Hamasa. Marševi podrške Palestincima održani su i u Londonu, Parizu, Rimu, Milanu i Dablinu.

Gotovo dve trećine od 23.843 osobe ubijene tokom izraelske vojne kampanje u Pojasu Gaze su žene i deca, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi kojim upravlja Hamas.

Izrael je objavio rat kao odgovor na napad Hamasa na jug Izraela 7. oktobra u kojem je ta militantna grupa ubila oko 1.400 ljudi, uglavnom civila, i uzela njih 250 za taoce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Egipat i Kina traže prekid vatre i državu Palestinu

Izvor: Danas, 14.Jan.2024

Egipatski i kineski ministri spoljnih poslova zajedno su danas u Kairu zatražili prekid vatre 100. dana rata u Pojasu Gaze i stvaranje države Palestine kao punopravne članice UN.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.