BUDUĆA POTPREDSEDNICA SAD PODNOSI OSTAVKU: Kamala Haris najavila pripremu za važnu ceremoniju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 15:52

BUDUĆA POTPREDSEDNICA SAD PODNOSI OSTAVKU: Kamala Haris najavila pripremu za važnu ceremoniju

Zameniće je demokrata Aleks Padli

Američka senatorka Kamala Haris sutra će podneti ostavku u Senatu, kako bi se pripremila za inauguraciju zakazanu za 20. januar, jer će obavljati funkciju potpredsednika SAD.

Guverner Kalifornije Gevin Njusam je izabrao državnog sekretara te savezne države Aleksa Padilju da je zameni u Senatu, podseća Rojters.

Podsetimo, 20. januara održaće se ceremonija u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vašingtonu povodom inauguracije Džoa Bajdena i Kamale Haris, a samu ceremoniju vodiće poznati glumac Tom Henks.

Kako je ranije navedeno, veliki broj bezbednosnih snaga biće u pripravnosti tog dana, usled napetosti i niza incidenata koji su pogodili SAD od početka godine.

Kamala Haris će postati prva žena u istoriji SAD koja će se naći na mesto potpredsednika SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.