BITI SAVEZNIK AMERIKE NE ZNAČI BITI VAZAL Makron ponovo prozvao Vašington i zaoštrio odnose Francuske i SAD (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 19:40

"BITI SAVEZNIK AMERIKE NE ZNAČI BITI VAZAL" Makron ponovo prozvao Vašington i zaoštrio odnose Francuske i SAD (VIDEO)

Makron je rekao i da je "Francuska za status kvo na Tajvanu" i tražio "mirno rešenje situacije".

Francuski predsednik, Emanuel Makron, rekao je danas da biti saveznik SAD ne znači biti vazal, nakon što je dao kontroverzni intervju na temu Tajvana.

[ 🇫🇷 FRANCE I 🇺🇸 ETATS-UNIS ]

🔸 E. Macron, depuis les Pays-Bas, a affirmé aujourd'hui que la France est un « allié » des Etats-Unis mais que cela « ne signifie pas être vassal », >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << de plus elle n'a « de leçons à recevoir de personne ».pic.twitter.com/zWkVuHSJiw

— (Little) Think Tank (@L_ThinkTank) April 12, 2023

- Biti saveznik ne znači biti sluga... ne znači da nemamo pravo da mislimo svojom glavom - rekao je Makron na konferenciji za novinare u Amsterdamu na kraju državne posete Holandiji.

Makron je rekao i da je "Francuska za status kvo na Tajvanu" i tražio "mirno rešenje situacije".

Makron je u intervjuu pozvao Evropsku uniju da smanji zavisnost od Sjedinjenih Država i upozorio da ne dozvoli da bude uvučena u krizu u vezi sa Tajvanom, vođenu ''američkim ritmom i kineskom preteranom reakcijom'', navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.