Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antonov: Vašington odbija pregovore

MOSKVA - Vašington je odbacio ponudu Rusije o razgovorima o američkom raketnom programu odbrane, rekao je zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov, ocijenivši američku inicijativu kao "veoma opasnu".

"Veoma je opasno kada jedna zemlja jača svoju bezbjednost nauštrb bezbjednosti drugih zemalja", rekao je Antonov.

Govoreći na forumu u Singapuru, Antonov je rekao da američki projekat stvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << probleme i Rusiji i Kini, podsjećajući da je Moskva u više navrata pozvala SAD da razmotre svoje planove, prenio je Interfaks.

"Više puta ponudili smo im saradnju i pronašli smo načine da riješimo situaciju. Ali nismo uspjeli da ih natjeramo da nastavimo dijalog o tom pitanju", rekao je on.

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je prošlog mjeseca Rumuniju i Poljsku da bi mogle da se nađu u dometu ruskih raketa jer se na njihovim teritorijama nalaze elementi raketnog štita koji Moskva vidi kao prijetnju svojoj bezbjednosti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Antonov: Vašington odbio razgovore o raketnom programu

Izvor: N1 televizija, 05.Jun.2016

Vašington je odbacio ponudu Rusije o razgovorima o američkom raketnom programu odbrane, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov, ocenivši američku inicijativu kao "veoma opasnu"..."Veoma je opasno kada jedna zemlja jača svoju bezbednost nauštrb bezbednosti drugih zemalja", rekao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.