Antiruske sankcije mogu dovesti do nove globalne ekonomske krize — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2023, 23:18

Antiruske sankcije mogu dovesti do nove globalne ekonomske krize — Kremlj

Rusija veruje da će antiruske sankcije pogoditi globalnu ekonomiju i da bi mogle dovesti do globalne krize, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u petak.
„Polazimo od toga da će u svakom slučaju i sadašnje sankcije koje su uvedene našoj zemlji i novi dodatni koraci o kojima sada verovatno razmišljaju Brisel i Vašington, teško pogoditi globalnu ekonomiju. Prema tome, ovo može samo da nas vodi na put ka globalnoj ekonomskoj krizi“, rekao je Peskov. Zvaničnik Kremlja je naglasio da se Rusija prilagođava i razvija uzimajući u obzir opasnosti koje stoje iza namera neprijateljskih zemalja. Od njega je posebno zatraženo da prokomentariše izveštaje da zemlje G7 sada razgovaraju o novim antiruskim sankcijama. „Naravno, mi to veoma pažljivo pratimo, naravno, svesni smo da SAD i zemlje EU aktivno razmatraju nove dodatne sankcije. Ne smemo zaboraviti da se nikada nijedna zemlja u svetu nije suočila sa sankcijama u tolikoj meri kao što smo mi. Zbog toga se prilagođavamo, razvijamo, upuštamo se u dugoročne razvojne planove i vodimo računa o opasnostima koje se kriju iza ovakvih razmišljanja naših protivnika“, objasnio je portparol. Blumberg je ranije izvestio da uoči samita G7 zakazanog za 19-21. maj u Hirošimi, zvaničnici G7 razgovaraju o mogućnosti potpune zabrane većine izvoza u Rusiju koji bi obuhvatao lekove, poljoprivredne proizvode i hranu. Predstavnici G7 očekuju da će se restriktivnim merama pridružiti i članice Evropske unije. Rasprava o mogućoj zabrani se nastavlja, ali konačna odluka nije doneta, naglašava Blumberg. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin i Si Đinping nisu razgovarali o miru u Ukrajini — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2023, 16:27

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega Si Đinping nisu razgovarali o mirovnoj formuli Kijeva o ukrajinskom rešenju tokom razgovora u Moskvi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u sredu.. „Ne, nije se razgovaralo o ukrajinskoj formuli mira, došlo je do razmene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.