Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci saglasni sa Trampom: Putin jak lider, bolji od Obame

VAŠINGTON - Demokrate na sva zvona kritikuju kandidata za predsjednika SAD iz Republikanske strane Donalda Trampa zbog njegovih riječi o ruskom lideru Vladimiru Putinu, ali političari ne uzimaju u obzir da se većina američkih građana slaže sa ovakvim izjavama, piše „Vašington post“.

Kako navodi „Vašington post“, komentari Trampa da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vladimir Putin jak lider i da po tome značajno prevazilazi predsjednika SAD Baraka Obamu izaziva zabrinutost čak i kod republikanaca, ali je to u potpunosti u skladu sa rezultatima anketa javnog mnjenja.

Univerzitet Kvinipiek je 2014. godine sproveo anketu u SAD u kojoj je bilo predloženo da se ocijene kvaliteti Putina i Obame. Čak 57 odsto ispitanika smatra da ih ruski lider posjeduje, dok ih je samo 49 odsto primjetilo kod Obame, piše autor članka.

Prošle godine je za vrijeme slične ankete „Foks njuza“ Obama prvo mjesto takođe ustupio Putinu. Ovog puta je kao „jakog i odlučnog lidera“ u kontekstu bliskoistočne politike šefa Bijele kuće vidjelo samo 32 odsto Amerikanaca, dok je Rusija dobila 46 odsto. Zbog pokazatelja javnog mnjenja u SAD, izjave Trampa o ruskom predsjedniku izazivaju posebnu zabrinutost, jer one „učvršćuju status Putina kao svjetskog lidera“, zaključuje list.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Amerikanci misle kao Tramp " Putin je jak lider"

Izvor: B92, 10.Sep.2016

Američki građani su saglasni sa izjavama Donalda Trampa da je ruski predsednik Vladimir Putin jak lider, piše Vašington post, a prenosi Sputnjik...Kako navodi „Vašington post“, komentari Trampa da je Vladimir Putin jak lider i da po tome značajno prevazilazi predsednika SAD Baraka Obamu izaziva...

Nastavak na B92...

„Vašington post“: Putin je jak lider

Izvor: Vostok.rs, 11.Sep.2016, 08:58

Demokrate na sva zvona kritikuju kandidata za predsednika SAD iz Republikanske strane Donalda Trampa zbog njegovih reči o ruskom lideru Vladimiru Putinu, ali političari ne uzimaju u obzir da se većina američkih građana slaže sa ovakvim izjavama, piše „Vašington post“.. . Kako navodi „Vašington...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.