Američka pomorska pešadija iskrcaće se u Evropi

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka pomorska pešadija iskrcaće se u Evropi

Vašington namerava da uputi svoju pomorsku pešadiju (marince) na evropske brodove u Sredozemnom moru, kako bi mogao da odgovori na „moguća dejstva Rusije“, pišu zapadni mediji. Prema navodima Tajmsa, prvi vojnici pomorske pešadije biće angažovani u septembru na najvećim vežbama NATO-a u poslednjih deset godina. Pomorska pešadija SAD planira takođe da se ukrca na španske, francuske i holandske brodove. Jedan od brodova na kom će biti razmešteni američki vojnici biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << britanski nosač helikoptera „HMS Oušen“ (HMS Ocean), prenosi list. Tamo će takođe biti stacioniran i hibridni avion „Bel V-22 Ospri“, određen za transport vojnika, navode RIA Novosti. Podsetimo da je ranije objavljeno da NATO planira da u Istočnoj Evropi razmesti tenkove i drugu tešku tehniku, kao i vojnike, navodno radi suprotstavljanja mogućoj „ruskoj pretnji“. (Izvor: sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SAD zbog Rusije šalje marince Evropu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2015, 13:15

Vašington namerava da uputi marince na evropske brodove u Sredozemnom moru, kako bi mogao da odgovori na "moguća dejstva Rusije", pišu zapadni mediji...Prema navodima Tajmsa, prvi marinci biće angažovani u septembru na najvećim vežbama NATO-a u poslednjih deset godina. Marinci SAD-a planiraju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.