Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak

Novi američki ambasador u Prištini, Philip Kosnett (Filip Kosnet) ocijenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament te zemlje raspravljati 14. decembra, pozitivan korak. "Vašington je konstantno podržavo razvoj Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) i njihovu transformaciju u oružane snage. SAD su uložile puno novca, proveli vrijeme u obučavanju, i razmjeni između KBS i američke vojske. Mi mislimo da je prelazak Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku pozitivan...
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Njemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2018, 17:17

PRIŠTINA/BERLIN - Njemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska "GazetaExpres".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.