Izvor: Blic, 09.Dec.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas: Vašington više nije deo mirovnog procesa

Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je danas da SAD ne mogu više biti posrednik u izraelsko-palestinskom mirovnom procesu, nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela.

"Odbacujemo američku odluku u vezi sa Jerusalimom. Sa ovakvim stavom, SAD više nisu kvalifikovane da budu dio mirovnog procesa", rekao je Abas.

Glavni palestinski pregovarača Saeb Erekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je danas televiziji "Al džazira" da Palestinci neće pregovarati sa Vašingtonom dok Tramp ne ukine odluku o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Erekat je dodao da palestinsko rukovodstvo razmatra sve opcije kao odgovor na odluku Trampa.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Glavni palestinski pregovarač: Razmatramo sve opcije

Izvor: Blic, 09.Dec.2017

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat danas je izjavio da Palestinci neće razgovarati sa SAD sve dok američki predsednik Donald Tramp ne bude promenio odluku o priznavanju Jerusalima kao prestonice Izraela...Erekat je za tv Al Džaziru takođe rekao da palestinsko rukovodstvo razmatra sve opcije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.