ALBANAC HTEO DA ODSEČE GLAVE SVEDOCIMA

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANAC HTEO DA ODSEČE GLAVE SVEDOCIMA

Kosovski Albanac Hisen Šerifi (27), koji služi kaznu zatvora od 45 godina u SAD zbog planiranja terorističkog napada, naručio je ubistvo tri ključna svedoka koja su svedočila na suđenju protiv njega, kao i jednog zatvorenika za kojeg tvrdi da ga je ...

VAŠINGTON - Nije se setio pre suđenja.

Kosovski Albanac Hisen Šerifi (27), koji služi kaznu zatvora od 45 godina u SAD zbog planiranja terorističkog napada, naručio je ubistvo tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ključna svedoka koja su svedočila na suđenju protiv njega, kao i jednog zatvorenika za kojeg tvrdi da ga je potkradao. Šerifi je iz zatvora pokušao da unajmi profesionalnog ubicu poznatog pod nadimkom Tritop, koji je trebalo da odseče glave svedocima, i to za 5.000 dolara po svakom.

Teroristi je plan propao jer se poverio zatvoreniku koji je u stvari bio čovek FBI, nakon čega su federalci pohapsili sve umešane.

Šerifi je pismenu poruku da želi da unajmi nekog za zverska ubistva predao devojci svog brata Nevini Ali Elšijeh. Ona je tu poruku prosledila čoveku van zatvora, koji je bio doušnik FBI, a predstavio se kao neko ko poznaje plaćenog ubicu Tritopa. Na sastanku 2. januara 2012. doušnik je Elšijehovoj dao sliku jedne od meta i pokušao da se dogovori o isplati.

- Sliku sam dobio od Tritopa. On želi da se uveri da li je to osoba koju treba ubiti - rekao je doušnik Elšijehovoj.

Šest dana posle toga Škumbin Šerifi posetio ga je brata Hisena u zatvoru. Dva sata kasnije Škumbin je pozvao doušnika FBI telefonom da se dogovore gde da se nađu kako bi mu ovaj odneo novac za ubistvo. Na sastanku doušnik je dobio od Škumbina 4.250 dolara.

- Moraš da pitaš Hisena koji čovek treba da bude zverski ubijen - Arapin ili crnac - pitao je doušnik Škumbina, koji je odgovorio da će pitati brata.

Hteo džihad na Kosovu

Hisen Šerifi, koji je imao stalno boravište u SAD, 2008. putovao je na Kosovo kako bi tamo pokrenuo džihad i napravio kamp za obuku terorista. On je uhapšen prošle godine sa još četvoricom terorista u SAD. Šerifi je optužen za planiranje napada na bazu američkih marinaca u Kvatiku u Virdžiniji, a početkom januara proglašen je krivim.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.