RT: „Madurovi dani su odbrojani“ - Pompeo

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Madurovi dani su odbrojani“ - Pompeo

Izvor: Vostok / RT Vašington će nastaviti da vrši pritisak na venecuelansku vladu dok ne shvati da su njeni dani „odbrojani“, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo, dodajući da je „svaka opcija“ još uvek na stolu. SAD će "uraditi ono što treba učiniti", rekao je Pompeo za "Foks njuz sandej", govoreći o potencijalnoj upotrebi vojne sile protiv Karakasa. Državni sekretar je takođe okarakterisao predsednika Venecuele Nikolasa Madura kao "tiranina" i rekao da veruje da ga i narod Venecuele tako vidi.

Vašington se neće zaustaviti sve dok ne bude siguran da će "postojati svetlija budućnost za stanovnike Venecuele", rekao je Pompeo, dodajući da će SAD nastaviti da podržavaju samoproglašenog "privremenog predsednika" Huana Gvaida. "Veoma se nadamo da će u sledećim danima, nedeljama i mesecima, Madurov režim shvatiti da je venecuelanski narod odbrojao njegove dane", rekao je Pompeo.
Njegovo ratno huškanje dolazi manje od jednog dana nakon što je Gvaido pozvao međunarodne snage koje podržavaju njegove tvrdnje o moći da "zadrže sve opcije otvorene" koje su potrebne da bi se svrgla izabrana Madurova vlada. Gvaido je takođe obećao da će prisustvovati samitu grupe Lima - organizaciji 12 američkih država koja je podržala njegove ambicije, gde će se sastati s američkim potpredsednikom Majkom Pensom. Događaji su usledili nakon neuspelog pokušaja pristalica opozicije da prisilno uvedu konvoj Ju-es-ejda u Venecuelu preko granice koju je u subotu čuvala Vojska Venecuele. Maduro i dalje odbija da propusti konvoj, nazivajući ih prethodnicom vojne invazije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.