PIŠI-BRIŠI IGRA PRIŠTINE: Sad tvrde da za njih Vašingtonski sporazum nije legitiman dokument

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 08:03

"PIŠI-BRIŠI" IGRA PRIŠTINE: Sad tvrde da za njih Vašingtonski sporazum nije legitiman dokument

Portparol vlade lažne države kaže da sporazum nije za njih legitiman

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziju izjavio je da Vašingtonski sporazum nema pravnu vrednost jer se parlament u Prištini nije izjasnio o njemu.

On je u intervjuu za Ekonomia onlajn rekao da je sporazum potpisan u Vašingtonu između Kosova i Srbije nelegitiman, jer ga je potpisala vlada Avdulaha Hotija, koja je, prema njegovim rečima, takođe nelegitimna.

- Da ponovim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dugogodišnji stav premijera (Aljbina) Kurtija, moram da kažem da pre svega taj sporazum nema pravnu vrednost, u Skupštini se o njemu nije raspravljalo niti je dobio podršku Skupštine, kao takav s pravom se naziva dokumentom sa jednostranim opredeljenjima vlade koja je u vreme potpisivanja sporazuma bila nelegitimna, što je i dokazano - rekao je Krieziju.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.