Žestoko granatiran Donjeck

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoko granatiran Donjeck

DONJECK - Ukrajinske snage otvarale su vatru 29 puta na teritoriju samoproglašene Narodne Republike Donjeck /NRD/ u protekla 24 časa, rekao je portparol Ministarstva odbrane NRD-a.

"U protekla 24 časa ukrajinske snage granatirale su teritoriju NRD-a 29 puta. Tokom noći vatra je otvarana 19 puta", rekao je portparol, prenosi novinska agencija Donjeck.

Portparol je rekao da je primijećeno pojačano granatiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uz upotrebu teške artiljerije, a koja je prema Minskom sporazumu trebala biti povučena sa linije fronta, prenio je TASS.

Mete napada bili su gradovi Donjeck i Gorlovka i naselja Širokino, Spartak i Lozovoje.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije NRD-a, jedan civil u Donjecku podlegao je povredama zadobijenim tokom granatiranja, dok je jedna žena ranjena.

Dopisnik ''Raša tudej'' izvijestio je da grad doživio najžešće granatiranje u posljednjih nekoliko mjeseci, prenosi ''B92''.

''Pucali su, granatiranje je trajalo oko dva sata i bilo je gotovo neprekidno, eksplozija za eksplozijom, mogao si da osjetiš vibracije od eksplozija, iako smo kilometrima daleko od fronta'', rekao je Murad Gazdiev u telefonskoj izjavi iz Donjecka.

Gazdiev je rekao da je napad bio usmjeren na sjeverni dio Donjecka, gdje se nalazi aerodrom, ali najmanje jedna granata je pala na stambenu zgradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.