Žestoke borbe: Kod sela Pobeda Rusi uništavaju tenkove i transportere FOTO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 21:03

Žestoke borbe: Kod sela Pobeda Rusi uništavaju tenkove i transportere FOTO

Oružane snage Ruske Federacije vrše dalji juriš na ukrajinske položaje u rejonu sela Pobeda na sektoru fronta kod Marjinke.

Ovo sledi iz izveštaja ruskih ratnih dopisnika i ukrajinskih izvora.

Ruske snage su trenutno zauzele više od polovine sela Pobeda. Ranije su se jedinice ruske vojske borile u selu, ali sada nastavljaju da potiskuju ukrajinske snage van sela. Konkretno, jurišne jedinice 255. puka, uz podršku tenkova iz bataljona Tigar, napale su vojnike Oružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga Ukrajine pokušavajući da zadrže kontrolu nad stambenim zgradama sela Pobede.

Shvatajući tešku situaciju u Pobedi, Ukrajinci pokušavaju da ovde prebaci dodatne rezerve. Ukrajinski vojnici su se rasporedili po podrumima zgrada i podrumima privatnih domaćinstava, sada je jedan od glavnih i teških zadataka ruske vojske da ih izbaci iz tih pložaja.

O ozbiljnosti situacije svedoči i činjenica da je komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala u borbe kod Pobede zapadnu vojnu tehniku – tenkove Leopard i oklopne transportere M113, ali je veći deo te tehnike već uništen od strane ruskih jurišnih jedinica.

Napredovanje ruskih trupa zabeleženo je i u selu Novomihajlovka. Ovde 155. brigada mornaričke pešadije Oružanih snaga Rusije zauzima nova područja na teritoriji naseljenog mesta, potiskujući i uništavajući ukrajinske snage.

Aktuelnu situaciju prokomentarisao je i Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinska vojska je priznala da je na sektoru fronta kod Marjinke ruska vojska izvela 19 napada u oblastima Georgijevke, Novomihajlovke i Pobede. Napredovanje Oružanih snaga Rusije u ovoj oblasti sve je teže sakriti, pa je ukrajinska komanda već prinuđena da daje relativno istinite informacije o događajima koji se dešavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.