Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2020, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski zatražio kažnjavanje odgovornih i odštetu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je danas kažnjavanje odgovornih za obaranje civilnog aviona u Iranu kao i da Teheran isplati odštetu porodicama 176 stradalih putnika i članova posade.

Zelenski je na Fejsbuku naveo da od Irana "očekuje privođenje krivaca pravdi, isplatu odštete i povraćaj tela žrtava".

"Nadamo se da će istraga biti sprovedena bez namernog odugovlačenja i opstrukcije. Naših 45 eksperata treba da dobiju neograničeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pristup svim elementima istrage", napisao je ukrajinski lider.

Ukrajina je juče saopštila da su njeni eksperti u Iranu dobili pristup crnim kutijama aviona i snimcima razgovora pilota i iranske kontrole leta.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Facebook

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne zanima me uzroku nesreće, IZGUBIO SAM NAJMILIJE": Porodice i prijatelji dirljivim porukama se opraštaju od stradalih u SRUŠENOM AVIONU (FOTO)

Izvor: Blic, 11.Jan.2020

Sestre Sadat i njihova majka, novopečeni bračni par Araš Purzarabi i Puneh Gurji, supružnici Evin Arsalani i Hiva Molani i njihova jednogodišnja ćerka, samo su neke od žrtava stravičnog pada ukrajinskog aviona koji se dogodio u sredu u Iranu, a u kom je život izgubilo svih 176 putnika i članova...

Nastavak na Blic...

UKRAJINA PLAĆA ODŠTETU Porodice žrtava nesreće u Iranu dobijaju po 8.500 dolara

Izvor: Blic, 11.Jan.2020

Ukrajinski premijer Oleksij Gončaruk izjavio je danas da će Ukrajina platiti odštetu od po 200.000 grivni (oko 8.500 američkih dolara) svakoj od porodica žrtava nesreće aviona "Jukrejnijan internešenel erlajnsa" u Teheranu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.