Zelenski se ponaša kao razmaženo, ćudljivo dete

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 21:16

"Zelenski se ponaša kao razmaženo, ćudljivo dete"

Vlada SAD-a sve je umornija od neotesanog ponašanja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, piše analitičar časopisa Hil, Daglas Mekinon.

"Zelenski se ponaša kao razmaženo, ćudljivo dete koje dobija sve što želi, ali mu to ipak nije dovoljno. Mnogi u američkoj vladi i mnogi naši građani su umorni od njegovog ponašanja. Uveravam vas, on i u Evropi 'ruši sve mostove'", navodi novinar, citirajući reči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšeg visoko rangiranog saradnika Pentagona.

Autor navodi da je negodovanje ukrajinskog lidera u vezi s isporukama novog naoružanja NATO-a ili članstva Ukrajine u toj alijansi u poslednje vreme sve glasnije i sve emotivnije, što baš i ne raduje njegove zapadne sponzore.

U ovom trenutku tempo i obim podrške Kijeva nije promenjen zbog toga, ali analitičar pretpostavlja da bi strpljenje Zapada zbog ispada Zelenskog moglo da nestane.

Zelenski je u petak otpustio ambasadora u Velikoj Britaniji Pristajka koji je ranije kritikovao njegove reči o spremnosti da svako jutro zahvali britanskom ministru odbrane Benu Volasu za vojnu pomoć.

Na sajtu predsednika Ukrajine nisu navedeni razlozi za tu odluku.

Jedan od poslanika ukrajinskog parlamenta je za američki časopis Njuzvik rekao da taj korak "odražava raspoloženje i atmosferu u Kijevu u ratno vreme".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U SAD raste nezadovoljstvo zbog ponašanja Zelenskog

Izvor: 24sedam.rs, 22.Jul.2023

"Zelenski se ponaša kao razmaženo, ćudljivo dete koje dobija sve što želi, ali to još uvek nije dovoljno", citira se u tekstu izjava bivšeg visokog zvaničnika Pentagona

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.