Zelenski se obratio Cetinjanima: Neće nas razbiti. Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 17:14

Zelenski se obratio Cetinjanima: "Neće nas razbiti. Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je Cetinjanima da Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru, niti bilo koju državu u svetu.

Obraćanje Zelenskog organizovano je u sklopu foruma „2BS", koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, a koji se održava u Budvi od 6. do 8. oktobra, a njegov govor prenošen je uživo na Gradskom trgu na Cetinju, navodi Dan.

Zelenski se zahvalio na podršci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini.

"Rusija se plaši našeg jedinstva, zato se trudi da ga razbije. Ali mi ga samo jačamo, zato nas ne može osvojiti. Ni Ukrajinu, ni Crnu Goru , niti bilo koju državu slobodnog sveta", rekao je Zelenski.

"Naš zadatak je da održimo jedinstvo i tako nas neće moći razbiti. Jedinstvo je garant mira", poručio je Zelenskij u obraćanju.

Dodao je da su sankcije Rusiji obavezne i da je zahvalan svima koji podržavaju takvu politiku.

Zelenski je rekao i da lideri Rusije imaju opsesivnu želju da razbiju načelo demokratske promene vlasti i da, kako je naveo, pokušavaju da izvedu državne udare ili korumpiraju politički proces kada biraju marionetu koja će zastupati njihove interese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.