Zelenski potpisao: Promena, u inat Rusiji?

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 16:41

Zelenski potpisao: Promena, u inat Rusiji?

Kijev -- Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je zakon kojim se proslava Dana pobede u Ukrajini odlaže sa 8. na 9. maj.

Tu informaciju prenele su RIA nvosti pozivajući se na sajt Vrhovne rade.

Sada će se u Ukrajini praznik 8. maja zvati "Dan sećanja i pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu 1939–1945". Deveti maj će biti Dan Evrope, biće radni dan.

Ranije je Fabio Mini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << urednik italijanskog lista Fato kuotidijano, u novom tekstu izneo mišljenje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, tvrdeći da on uživa u rastućem sukobu sa Rusijom, za koji autor kaže da je alarmantan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U INAT MOSKVI! Zelenski potpisao zakon kojim menja važan istorijski događaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023

Sada će se u Ukrajini praznik 8. maja zvati "Dan sećanja i pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu 1939-1945"...Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, potpisao je zakon kojim se proslava Dana pobede u Ukrajini sa 9. pomera na 8. maj, prenele su RIA Novosti pozivajući se na sajt Vrhovne rade...Sada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zelenski potpisao zakon: Ukrajina će slaviti Dan pobede 8. maja, umesto dan kasnije

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2023

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je zakon kojim će se proslava Dana pobede pomeriti sa 9. na 8. maj, navodi se na sajtu ukrajinskog parlamenta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.